top of page

Volvo Marka Aracınızın Periyodik Bakımı

Araçlarda Km ve bakımdan geçen zamana bağlı olarak bazı malzemelerin kontrol ve yenileme işlemine #periyodik #bakım işlemi denilmektedir.

Volvo marka aracınıza, model ve yılına göre 10.000 - 15.000 km’ de bir kez motor yağ ve yağ filtresi bakımı yani periyodik bakım işlemi yaptırmanız gerekmektedir.


Volvo marka aracınızın periyodik bakımında motor yağı ve yağ filtresi değişimi yapılır. Hava ve polen filtreleriniz kontrol edilir. Gerek görüldüğü takdirde değiştirilir. Volvo #periyodik #bakımı kapsamında aracının aşağıda liste halinde belirtilen noktaları kontrol edilir. Yapılan bu kontrol sonuçları size bildirilir.


AST Otomotiv aracınızın bakım ve onarımında sizden onay almadan işleme başlamaz.

AST Otomotiv; Volvo periyodik bakımda, marka üreticisinin tavsiye ettiği viskozite değerlerine uygun #motoryağı ve OEM malzemeler kullanır.

#Volvo marka aracınızın, periyodik bakım kilometresi dolmasa bile her yıl bir kere motor yağı ve yağ filtresi değiştirmelidir. Bunun nedeni, motor yağının viskozite özelliğinin zaman içerisinde kaybolmasıdır. Böyle bir durumda motor yağınız yüzeye tutunma görevini yerine getiremez. Motor içerisindeki metal sürtünmelerinden dolayı çok ciddi tamir masraflarıyla karşılaşabilirsiniz.

Volvo Periyodik Bakım Yapılabilecek Modeller;

Volvo marka araçların bir çok çeşit serisi bulunmaktadır. C30, C70, S40, S60, S80, S90, V40, V50, V60, V70, V90, Xc40, Xc60, Xc70, Xc90 model araçlarda periyodik bakım işlemleri yapılmaktadır.


Servisimizde Volvo Periyodik Bakım işlemleri, marka – model aynı olsa bile sürüş farklılıklarından dolayı her araç için özel uygulanmaktadır.


Düzenli aralıklarla yaptırılan periyodik bakım ile Volvo marka aracınızda oluşabilecek hasar ve arızaların önceden tespit edilmesi mümkündür. Her şeyden önemlisi düzenli periyodik bakımı yapılmış bir aracın, bakımı yapılmamış bir araca oranla kaza riski çok daha düşüktür.


2012 yılından bu zamana edindiğimiz bilgi ve tecrübeyle Volvo marka aracınızın bakım ve onarımı konusunda AST Otomotiv ekibi olarak her zaman yanınızdayız. Size ve Aracınıza Değer Veriyoruz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page