top of page

Araba Periyodik Bakım İşlemi Nedir?

Sürücülerin, yolcuların ve otomobilin sürüş güvenliği çok önemlidir.

Zamanla araçlarda meydana gelebilecek ufak çaplı arızalar sürücüler fark etmeden büyük sorunlara yol açabilir. Motorlu araçlarda önemli parçaların belirli aralıklarla kontrolünün sağlanması, gerekli ayarlamaların yapılması ve arızalı yada eskiyen parçaların değiştirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi gereklidir. Bu işlemlerin tümüne #periyodik #bakım denilmektedir.


Periyodik Bakım İşlemi Neden Önemli?

Periyodik bakımların amacı; araç performansını olabildiğince en iyi durumda muhafaza etmek, büyük arızalara neden olabilecek küçük problemleri ortadan kaldırmak, aracın kanuni düzenlemelere uygun olarak çalışmasını ve herkes için güvenli bir yolculuk olmasını sağlamaktır. Periyodik bakımların gerçekleştirilmesi ile araçların uzun ömürlü olması, yakıt ekonomisi sağlanması ve daha güvenli çalışması ile ilgili tüm kontroller profesyonellerce yapılmaktadır.


Periyodik Bakım İşlemi Ne Sıklıkta Yapılmalıdır?

Araçların bakım periyotları, üretici firmaların belirlediği zamanlarda (genelde 1 yıl) veya belirlediği periyotlarda (10.000/15.000 km, 20.000/30.000 km, 30.000/45.000km.. gibi) yapılır. Bu bakım periyotlarında araçlardaki sıvıların, filtrelerin, ayarların ve mekanik parçaların bakımları, kontrolleri, ayarları ve değişimleri yapılır.


Periyodik Bakım İşlemi neleri kapsar?
  • Motor Yağı Ve Yağ Filtresi Değişimi

Araç motorunun çalışması sırasında kaynaklanan ısı değişimlerinden ve sürtünmeden kaynaklı aşınmalardan dolayı araç motoru bir süre sonra arızalanabilir. Periyodik bakımda #motor #yağı yenilenir ve #yağ #filtresi değişimi yapılır.


  • Hava Filtresi Kontrolü ve Değişimi

#Hava #filtresi motorun yanma odasına girer ve temizliği önemlidir. Hava filtrelerinde biriken atıkların motora ulaşmaması açısından değiştirilmelidir.


  • Klima Polen Filtresi Değişimi ve Kontrolü

Klimaların #polen #filtresi kontrol edilir ve gerekli durumlarda değişimleri yapılır. Klima polen filtresi değişimi sürücülerin ve yolcuların sağlığı açısından oldukça önemlidir.


  • Yakıt Filtresi Kontrolü ve Değişimi

Yakıt içerisinde yer alan istenmeyen parçalar aracın sürüş konforunu düşürür aynı zamanda insan sağlığı açısından da olumsuz sonuçlar içerir. Bu nedenle #yakıt #filtresi kontrol ve değişimi periyodik bakım sırasında yapılmaktadır.


  • Motor Bakımı Ve Kontrolü

Motor aracın en önemli parçasıdır. Aracın performansını üst düzeye taşıyacak olan motorun tüm parçalarının bakım ve kontrolü aynı zamanda sürüş güvenliği açısından da önemlidir.


  • Sıvıların Kontrolü

Aracın hidrolik sistemleri, #antifriz ve motor yağı olmak üzere aracın performans ve güvenliğini etkileyecek tüm sıvılar detaylı olarak incelenir ve yenilenir.


  • Fren Sistemi Bakımı

Frenler aracın güvenliğinden sorumlu en önemli parçalarıdır. Periyodik bakım sırasında #fren #balataları, hidrolik ve fren boruları olmak üzere tüm fren sistemi unsurlar kontrol edilir ve bakımı yapılır.


  • Far Ayarı Ve Aydınlatmaların Kontrolü

Güvenli bir sürüş için aracın en önemli sistemlerinden bir diğeri far ve aydınlatmalardır. Sürücülerin güvenliği açısından bu sistemlerin iyi çalışır durumda olduğundan emin olmak gerekir. Bu nedenle periyodik bakım sırasında tüm #far ve #aydınlatmanın doğru ayarlarda olup olmadığı kontrol edilerek gerekli ayarlamalar yapılır.


  • Ön Takım Kontrolü

Aracın sürüş kapasitesinin güvenli ve performansının yüksek olması açısından ön takımların kontrolü oldukça önemlidir. Periyodik bakım sırasında sürücü ve yolcuların güvenliği açısından #ön #takımlar titizlikle kontrol edilir.


Aracın genel güvenliği ile ilgili tüm kontroller #AST #Oto #Servis kalite ve güvencesi ile yapılmaktadır.

AST Otomotiv İstanbul'da 10 yıllık deneyimi ile nitelikli hizmet sunmaktadır. Uzun yıllara dayanan tecrübesini kullanarak alanında üstün kalite standartları ile sürücüler için etkili çözümler sunmaktadır. Son teknolojiden faydalanılarak kullanılan teknikler sayesinde alanında fark yaratan #AST #Otomotiv, memnuniyeti ön planda tutmaktadır.


AST Oto Servis Periyodik Bakım hizmetlerinden yararlanmak için yapılması gereken tek şey #randevu almaktır.

Detaylar ve Daha Fazla Bilgi Edinmek İçin Bizimle #İletişime Geçebilirsiniz.



Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page